By: hazira hamzah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 14-Nov-2007 22:55 Email | Share | | Bookmark
When The Wind Blows Autumn...

It is delicious autumn again...and why do i call it delicious, because autumn gives many people temptation to capture its breathtaking scenery although its weather is not kind to everyone..windy and cold





Autumn in actually link to many many quotes, but my favourites are these two quotes :

"Autumn is a second spring where every leaf is a flower"

"Autumn, the year's last, loveliest smile"


Indeed it is the last loveliest smile, coz when winter comes - year end's turn sour , not only it is cold, but GOD the weather is mostly suram and dark- winter sungguh bosan Jiwa pun terbawa2 rasa kesuraman juga Anyway, I thought this year because of many things that have put off my temptation to capture autumn, we would not be having any posing sakan in this season, BUT, disebabkan ima and fizah dok 'menguja-jaya' diriku pegi berposing - so finally, we went for autumn photo session with them



Picturesque Season


Thanks to ima yang also does some shots for us (yang gambar bertiga tu lah mostly) dengan camera nya yang extra-boganza itu . Other shots tu kami gilir2 lah amik sendiri. We went to two different places. Satu tu mmg park, and another one tepi jalan jerk with many trees.Tapi jadi cam lawa jerk, tp honestly, all the trees mmg stunning pun wpun tepi jalan We didnt get too many leaves this year as it is already towards the end of autumn, so banyak trees sudah menjadi botak , tapi dapat lah gak posing ngan few that left . It is such a picturesque view kan? and miss afia is so happy with her new snow cap that papa bought as her present for her birthday hari tu







Capturing Nature


Nature really has its own way of making we want to capture it. Even when we pass by the trees on the way to somewhere on the car, there is some kind of feeling wanting to stop the car - go jumping right under the trees and do some pose-mouth is always wide open by looking at the beautiful yellow-red-brown trees around us

This year, because the night before it is raining cats-dogs - well it is always raining cats and dogs here - cam sungguh jarang sekali mendengar guruh di langit - gamaknya awan-awan sini tak banyak cas kut - nak come out with the loud guruh , anyway, because of the rain - afia didnt get a chance to bergolek-golek atas daun-daun itu seperti yang dilakukan tahun lepas bersama Tok Wan. Namun, gambar tetap menawa - jangan jeles Tok Wan







Embracing Autumn





Afia got to embrace autumn - she did it by being right inside all the leaves on the trees Definately with the help of papa yang sungguh merasa berat dukung afia camtu, sebab Afia sungguh berat . Although Afia is not allowed to play with the leaves that fall under the trees because they are all wet and dirty, she got to play with the one on top. Cek mek sungguh suka hati. Gembira ria, tak der lah masam masa time gambar betday hari tu

Every photos we took is so worth it - we are satisfied with you autumn, although it is only yr end May we meet again next year - come blowing in the wind




Wednesday, 7-Nov-2007 17:57 Email | Share | | Bookmark
Belated Birthday Photos

This year, Afia's birthday party is celebrated exclusively. This quiet celebration only attended by the MIPs (MOST IMPORTANT PEOPLE) in Afia's life - namely her ibu, her papa and her tok wan .Exclusive party ni kira ala-ala Exclusive Wedding Garden Party Erra fazira larr





The Story Behind The Exclusive Celebration






Celebration birthday Afia kali nie bukan lah seperti yang dirancangkan. Plan nya akan dibuat ahad 16th of September, after berbuka puasa, among family members jerk. Memang tahun nie, kurang mood skit untuk Afia's celebration coz ibu is being haywire with her everlasting keje sekolah Tup tup..on the 11 th of September, a day after Afia turns two, she had CHICKEN POX Nasib baik time tuh ketua jururawat - Tok wan Afia still here It takes only 2 days before segala warna merah melata sungguh di badan si kecik ku ini. The pox stayed on afia's body and face and head for almost two weeks So birthday celebration yang di plan itu pun terpaksa lah ditunda kan.






hehe..look at the unpleasant face of the birthday girl . Actually,time pakai baju and siap2 bereben, Afia bukan main lenguk2 depan cermin, rasa lawa lah pakai baju princess die tu But then suddenly bila time nak pose depan camera - terus muka tukau 360 degree jadi mencuka lah pulak- jadinya tak larat dah kami buat lawak suh afia gelak, die leh buat muka seposen die jerk Eventhough time bukak hadiah (which we thought she would be really happy sebab ader her favourite characted books) But..nahhhhhh..still that unpleasant face

This year ibu and papa seperate our birthday pressie- ibu belikan her favourite books - BALAMORY books and TELETUBBIE books, while papa belikan rain/winter coat plus winter cap. Tok Wan bagi AngPau ooo..ekekekeke..suh afia beli toys BALAMORY..hehehe






Thats the whole story. and all of these piccas were a bit late to be shown, tp sempena Afia dah nak masuk 26 months on the 10th of Nov nie, so bulih jerk lah kuarkan, hehe.Anyway though it is a quiet celebration, but i guess this year she understands more when she opened the present and received her favourites, the BALAMORY books definately are at the side of her bed as she will view it everyday Conclusionnya, though muka masam mencuka - we still luvs her piccas to the max.. (Nampak cam besar jerk lah die pakai lagu nie )




Sunday, 28-Oct-2007 16:17 Email | Share | | Bookmark
When October Leaves...

When October leaves us this year it sure does fill us with many cheerful and tearful events..


28th of October

Witness the yearly happening of masa melangkah sejam kebelakang .Bila ini berlaku,sedia maklum, burung2 dah tidak kedengaran berkicau, cuaca bertukar menjadi suram, gelap semakin cepat, matahari pagi makin lambat tiba - WINTER is approaching Sekarang nie gap masa dengan MALAYSIA TIME dah jadi 8 jam belakang dari waktu Mesia.

October and Aidilfitri - Peristiwa riang ria di aidlfitri dah dimasukkan dalam entry before.

October Tok Wan Balik

23rd October - Cheerful dah jadi tearful, bila Tok Wan Afia say SAYONARA to Manchester and HELLO to Kuala Lumpur. Routine pergi-balik gini lah paling tidak diri ku dan famili ku gemari-penat jiwa melayan kesuraman, dan kesunyian bila Tok Wan Afia balik-tapi nak buek camno, begina lah asam garam kehidupan. Afia pun semalam seharia bad mood, sekejap2 jadi ratu air mata, bila call dengar sore TokWan baru happy . anyhow, we feel happy bila TokWan ceria di sana dapat jumpa all beloved ones and cucu-cucu lain









Gambar-gambar nie semua di ambik sebulan yang lalu time Afia nak kuar jengjalan ngan Tok Wan. Masa tu still panas, tu yang si kecik bulih pakai skirt But because in time with TokWan's absence ni, gambar nie sesuai lak diletakkan untuk entry nie.

Afia demam

Afia is badly ill last week. For a week dia dok melempek jer atas katil- pipi pau dah kempis . Risau tak terkira.Demam nie mungkin disebabkan weather yang drastically change from warm to cold-ramai2 yg jadi mangsa demam nie, termasuk lah ibu and papa afia -orang kata demam raya - ntah! Apa-apa pun ketiga2 beranak terlantar di katil. Tapi TokWan sempat merawat Afia dan keluarganya, and about tokwan nak balik, alhamdulillah, Afia fully recovered. Cuma ibu and papa terkial2 belum fully baik-but getting better


20 October - Perginya Tok Nyang Wan




Aidilfitri lepas, Ayah Su Afia sempat merakamkan gambar terakhir Nyang Afia - Wan Thom Bin Wan Ahmad sedang meriba baby dobot Hizqeel Pada ketika tu, nyang Wan sihat dan amat ceria sekali.Nyang Wan adalah ibu kepada Tok Wan Afia. Definately Afia belum pernah berjumpa dengannya.Tapi Nyang sentiasa mengikuti perkembangan Afia dan melihat gambar2 Afia yang dikirim. Ibu Afia pun dah lama tak jumpa Tok Wan dia . About 2 days selepas gambar nie diambil,Tok Nyang Afia mengadu sakit perut, dan dimasukkan di hospital. 2 hari selepas itu,di usia 81 tahun, dalam keadaan tenang, Tok Nyang Wan, pergi buat selamanya untuk mangadap Ilahi. Moga rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman, dan dicucuri rahmat. Al-Fatihah!


Itulah semua cerita di bulan October - tahun nie tak sempat lak nak bergambar atas daun2 kekuningan Autumn cam tahun lepas sebab kesihatan kureeenggg mengizinkan untuk bercanda ria di luar. Tahun nie gak afia tidak dibelikan baju HALLOWEEN sebab sumer org kureeennggg sihat dan tiada mood untuk bercanda-posing




Friday, 19-Oct-2007 09:19 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri Kali Ini




SELAMAT HARI RAYA to ALL.

Tahun ni, raya datang sungguh mengejutkan. Ceritanya, most of us in Manchester nie dok sangka raya will be on Saturday. Hari Khamis time gi beli ayam kat kedai Pakcik Pakistan kat rumah nie, pakcik tu siap confident cakap "Eid maybe friday, definately saturday". Warga Malaya di Manchester nie pun, ntah camno so confident raya jatuh Saturday.






Tup tup khamis lepas berbuka, bertalu2 orang tepon bagitau, Community Malaysia di London dah celebrate raya Jumaat. Bawak bertenang lagi, wpun lutut dah kendur, maklum lar, mana der masak lagi sumer. Dalam kul 8 gitu, confirm, Malaysian Commission di London call Penghulu Manchester, Raya will be on Friday. Apa lagi, sungguh dung dang dung dang jantung. Konon nya bercadang nak buat 2 biji kek raya, nak masak relaks2 on friday tuh- tp dah jd gini - kek-kok sumer sayonara lah, terpaksa lah sinsing baju, suar, skirt sumer jenuh kerja keras didapur- mmg tak leh tido satu malam





Nasib baik 'chef utama' - my mommie ada. Chef utama relaks jerk - die kata kita masak apa yang patut walaupun tak seperti di rancang. Buk bak buk bak - lam kul 3.30 pagi gitu - berjaya gak kami masak apa yg dirancangkan .Siap sumer lauk pauk nasi dagang and kuah laksa penang. Nasib baik ler, kami dah sempat gi kail ikan, heret lembu kat pdg, tangkap ayam, sembelih ayam lembu, cabut bulu ayam ..kalu tidak, mmg cicah biskut ngan air jer lah. Teringat lak zaman dulu2 bila sumer dok nunggu Penyimpan Mohor Besar umum tarikh raya,lepas tu baru sumer hempas pulas gedegung gedegang memasak.Skang ni di Mesia, raya date seems to be fixed.Pengumuman tu buat sah jerk





Banyak warga malaya di Manchester tahun ni yang tak sempat 'bersilat' kat dapur sebab raya mengejut so daging,ikan, ayam tak sempat nak sembelih .Namun raya tetap disambut dengan sungguh kemeriahan. Sampai ketiga raya, rumah kami dikunjungi rakan, dan chef utama siap ngan menu utama, rendang dan pulut kuning di raya kedua, dan laksa kelantan di raya tiga.(mana aci laksa penang jo..wajib bg laluan laksa kelantan jugerrr ) Paling best time raya tengok anak2 berpakaian,gaya artis,mak ayah pun sama tapi tak excited mana nak tengok Raya ketiga Afia dah ala2 'western'- baju kurung ader 2 sahaja So gambar2 ngan artis cilik malaya-manchester kat bwh ni, die jer lah tidak seperti pompuan melayu terakhir







Tuesday, 9-Oct-2007 08:40 Email | Share | | Bookmark
Menjelang AidilFitri




Sudah tiba kita di penghujung Ramadhan..It is so very fast sangat masa rasanya..tup tap tup tap..Syawal hampir 'mengetuk pintu' seluruh muslimin di dunia...Been so very busy, mmg nak 'hapdet' fotopages pun tidak sempat.

So untuk ke 3 kali raya nya, kami beraya di bumi Manchester nie dalam keadaan yang sederhana tapi meriah ( refer pada tahun2 lepas..hehe). Anyway, raya tahun nie sekali lagi Tok Wan Afia beraya juga bersama kami.. Dikesempatan nie, kami sekeluarga mohon maaf di atas sebarang kesilapan, untk kawan2 di Mesia - nak jemput datang umah pun..hehe..pitis tak der nak bayar tambang aeroplane.. Untuk kengkawan senegara UK - jemput datang rumah makan -nyum nyum- apa lagi makanan istimewa KELATE..

Sesiapa yang pulang beraya - The very best of care on the road - have a safe journey- posing lawa2 time raya - nanti leh hapdet fotopages. Anyway citer raya kat TV best2 ker raya taun nie ek? Adush teringat di zaman kat Mesia - lepas semayang raya - beli paper - siap tanda2 lagi ngan adik beradik citer mana best - ..lagi satu time balik berkunjung ruman kawan/sanak sedara - sempat lagi tuh singgah kat ONE UTAMA pekena Dave Deli dan segala apa yang rasa nak makan-raya betul perut - sungguh best tahun2 tu - missing the moment so much

Anyway..HAVE A WONDERFUL RAYA PEOPLE..Main Bunga api Jangan Sampai Masuk Sepital






Quote:
Ita, Wawa, Nuyu : Ku bubuh gambar2 Manchester nak suh korang imbau balik kenangan best kat Manchester- tempat2 ronggengan bersama..ekeke..


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net